Over Smederij Tim Vos

Smederij Tim Vos is een grootse smederij in de Achterhoek; groots omdat het enerzijds binnen de branche een grote smederij is en anderzijds omdat smeden een passie is waarbij emotie tot uitdrukking gebracht wil worden in metaal.
Mooi werk is de doelstelling, niet alleen in esthetisch opzicht maar ook in ambachtelijke zin.
Werk dat uiteindelijk zowel in functionaliteit als schoonheid past in de omgeving waarvoor het bedoeld is en getuigt van originaliteit en vakmanschap.

Smid Tim Vos, in 1954 geboren te Laren (NH) groeide op in en met de smederij van zijn vader. Daardoor ontdekte hij al op zeer jonge leeftijd waar zijn passie lag. Na een opleiding tot hoefsmid (de enige manier toentertijd om het ambacht erkend te leren) startte hij al snel een eigen smederij in het Gooi. In 1997 besloot hij om met zijn vrouw en gezin te “emigreren” naar de Achterhoek waar in Rekken een grote smederij werd gebouwd naast de historische boerderij, nu Vos op Gelink geheten.

Tim Vos was mede-oprichter van het Nederlands Gilde van Kunstsmeden ( NGK ) waar hij jarenlang voorzitter was en vele cursussen heeft gegeven.